INGYENES KÉPZÉS PEDAGÓGUSOKNAK (várólistára lehet jelentkezni)

A képzés címe:

Folyamatba ágyazott felkészítés a Zöld Föld nevelési-oktatási program iskolai alkalmazására

9-10. osztályban tanító kollégáknak

2021. augusztus 27.(péntek) és szeptember 11. (szombat)

Szeretettel hívjuk és várjuk képzésünnkre!

Kedves Kolléga!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával elkészült a középiskolák 9. és 10. évfolyama számára egy fenntarthatósági nevelési-oktatási program, ami egy kerettantervből, tankönyvből, munkafüzetből, digitális tananyagból, tanári módszertani kézikönyvből és egy 30 órás pedagógus-továbbképzésből áll.

A fenti kiadványok és dokumentumok az Oktatási Hivatal honlapján elérhetők

https://kbka.org/tankonyv/

A fenntarthatóság tantárgy heti egy órában, a szabadon tervezhető órakeretben integráló tantárgyként biztosítja a fenntarthatóság képzését, a kapcsolódó kompetenciák fejlesztését. A többi kötelező tantárgyban megjelenő fogalmak, tudásanyag rendszerbe foglalásával, a kérdés komplexitásának bemutatásával, egyes kiemelt területek részletes leírásával, a rendszergondolkodást, felelősségvállalást segítő gyakorlatok, játékok, projektek beépítésével biztosítja a fenntartható életvitelre való felkészítést.

A 9–10. évfolyamon belépő tantárgy célja elsősorban nem a lexikális ismeretszerzés, hanem az érzékenyítés, a fenntartható fejlődés és az egyéni felelősség összefüggéseinek megértetése, annak támogatása, hogy a problémamegoldás mindennapi feladatait a tanulók– saját lehetőségeikhez mérten – érezzék sajátjuknak, és ez a szemlélet épüljön be viselkedésükbe, gondolkodásukba. Kövessék a fenntarthatóság értékrendjét és úgy szervezzék saját életüket, hogy hozzájáruljanak egyénileg és közösségben is a fenntartható fejlődési célok eléréséhez

A tantárgy témakörei szorosan illeszkednek a diákok mindennapi tapasztalataihoz, miközben ezekből kiindulva mutatnak rá a globális problémákra. A tanulás módja elsősorban a tapasztalatszerzés és -elemzés, a kritikai gondolkodás, az érvelés, a vita, az együttműködés, a közös alkotás. A tananyag elsajátítását gyakorlatközpontúan, az élménypedagógia eszköztárával, a kíváncsiság és motiváció ébrentartásával lehet elősegíteni.

A tantárgyat bármely szakos pedagógus taníthatja, ám a témával való foglalkozás megfelelő felkészültséget igényel. Ehhez kíván segítséget nyújtani a 172/8/2021 számú akkreditált továbbképzés, melyet a FÜPI Kft szervez.

A képzés címe: FOLYAMATBA ÁGYAZOTT FELKÉSZÍTÉS A ZÖLD FÖLD NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAM ISKOLAI ALKALMAZÁSÁRA

A képzés időtartama: 30 óra

A képzés célja:

A továbbképzés elsődleges célja, hogy a pedagógusok a gyakorlati tevékenységeken keresztül megismerjék a fenntarthatóság tantárgy, illetve a Zöld Föld programcsomag tartalmát, szemléletét és tanításának eredményes módszereit.

 

A képzés szakaszolása:

A folyamatba ágyazott továbbképzés során a résztvevők a tanultakat közvetlenül kipróbálhatják saját gyakorlatukban, amihez tutori segítséget kapnak. A kurzus első és harmadik napján a személyes, a kontakt képzések közötti időszakban pedig a kipróbálás valósul meg.

Időpont, helyszín:

1. rész (10 óra): augusztus 17 (10 –17. óráig)
Helyszín: Országos Erdészeti Egyesület, 1021 Budapest, Budakeszi út 91.

2. rész – 10 óra – folyamatba ágyazott tanulás, óravázlat készítése, 1,5 órás foglalkozás megtartása megadott szempontok és időbeosztás alapján, saját intézményben: augusztus 18 - szeptember 10.

3. rész (10 óra): szeptember 11. (10–17 óráig)

Helyszín: Pais Dezső Általános Iskola, 1038 Budapest, Pais Dezső u. 1-3,- terepgyakorlat

A képzés ingyenes., a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával valósul meg.

Jelentkezni lehet az alábbi linken:

https://forms.gle/8V5c5mwLhnCbwxsm7

 A csoport létszáma maximum 25 fő lehet, a jelentkezés sorrendjében töltjük fel a csoportot.

Várjuk szeretettel!

Ha kérdése van, írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre vagy hivjon telefonon +36 30 620 8696

Juhász Ildikó

ügyvezető-igazgató