Boldizsár Ildikó képzése várólista

Meseterápiás képzés 120 órában

NEM pedagógusok számára

 Kedves Kolléga!

Boldizsár Ildikó meseterápiás képzést indít 120 órában, nem pedagógusoknak!

Jelentkezhet: iskolapszichológus, szociológus, szociális munkás vagy bármely segítő szakmában dolgozó kolléga.

A képzés tartalma: a nép-és műmesék alkotó-fejlesztő meseterápiás felhasználása, önismeret a mesék segítségével és egyéni fejlesztére való felkészítés a mesék segítségével.

A kurzust ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék a nép- és a műmesékben rejlő lehetőségeket munkájukban kiaknázni. Sajnos a mesék egyre inkább kiszorulnak az életünkből, pedig a mese lélektani hatása (megnyugvás, középpontba rendeződés, feszültség- és szorongásoldás) és tudásközvetítő funkciója mellett a mesék alkalmasak egy közösség létrehozására, formálására és megtartására is. Ráadásul a mesék nagy előnye, hogy észrevétlenül tanítanak, azaz akadálytalanul juttatják az információkat a megfelelő helyekre. Ha mindezeket figyelembe vesszük, egyértelművé válik, hogy olyan preventív eszköz van a birtokunkban, amely rengeteg kapcsolódási zavart képes megelőzni, mégpedig úgy, hogy didaktikus eszközök és szándékok nélkül segít és fejleszt.

A képzés elvégzése után használhatja a meseterápiás módszereket a saját munkájában.

A tanfolyam kifejezetten gyakorlat-orientált.

Jelnetkezni várólistára az alábbi linken lehet, ha lesz konkrét időpont, a jelentkezés soorendjében értesítem önöket. Várhatóan 2023-ban indítunk legközelebb képzést!

jelentkezés

Érdeklődni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.