Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Az elmúlt hónapokban rengeteg infót gyűjtöttünk össze azoknak, akik éppen a nyelvvizsgára készülnek, vagy még csak most keresik a legszimpatikusabb nyelvvizsgaközpontot. Íme, a legfontosabb cikkek egy helyen.
  2. Ezekkel a feladatokkal kell boldogulnia egy tizedikes, tehát 16 éves diáknak.
  3. Tiszteletbeli mesterdiplomát adott egy dél-kaliforniai egyetem egy anyának, aki egy baleset következtében lebénult gyerekével együtt járt az egyetemre és jegyzetelt helyette az előadásokon, hogy a fiú megszerezhesse mesterdiplomáját.
  4. Budapesti gimnazistákat kértünk meg arra, mondják ki az első dolgot, ami eszükbe jut arról, hogy "irodalomóra". Érdekes válaszokat kaptunk.
  5. New York állam kormányzója, Andrew Cuomo szerdán közleményben jelezte, hogy készen áll a magyar kormánnyal folytatandó tárgyalásokra a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében.
  6. A Gyakorikerdesek.hu oldalon tette fel egy felvételiző a kérdést, amely megosztotta az internet közönségét.
  7. Az írásbeli vizsgaidőszak hamarosan véget ér.
  8. Ez most komoly?
  9. Lassan jön az érettségi szezon második felvonása: a szóbeli. A diákoknak középszinten magyarból, történelemből, angolból, emelt szinten pedig matematikából is szóbeli vizsgát kell tenniük (és persze az ötödik, választott tárgyból is). Kezdjük a magyarral.
  10. Nagyon úgy tűnik, hogy senki sem foglalkozik megfelelően a halálos áldozatok hozzátartózóival. Még azt sem tudják, pontosan mi történt családtagjukkal. A Klik sem segít nekik.