Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. 2021-ben szeretnék piacra dobni azt első olyan gépet, ami közvetlen összeköttetésbe hozza agyunkat és a számító gépet.
  2. Pontosabban egy chatbottal, amihez elég megnyitni a Facebook Messengert.
  3. Online bárki számára ingyenesen elérhetővé vált az 1996-ban bemutatott játékklasszikus.
  4. Szoros kapcsolat van az akadémiai és a demokratikus szabadság között, a különböző nézetektől és politikai szándékoktól függetlenül nem megengedhető, hogy "túszul ejtsenek" egy egyetemet az Európai Unió egyik tagállamában - jelentette ki Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora kedden egy, az intézmény jövőjével foglalkozó rendezvényen az Európai Parlament brüsszeli épületében.
  5. Az idén 15 éves Gödör Klub ingyenes programsorozattal várja a vele együtt ünneplő érdeklődőket. Az elérhető programok közül válogattunk nektek.
  6. Nyílt levelet írt Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek az ELTE Apáczai János Gyakorlógimnáziumának végzős, kitűnő eredményű diákja. Markos Balázs, a levél írója tanulási nehézségekkel küzd, de így is mindent kitűnően teljesít azzal a segítséggel, hogy a reál tantárgyak teljesítése alól felmentést kaphat. Azonban egy jogszabály-módosítással elvennék tőle és társaitól ezt az engedményt, ezzel együtt akár a továbbtanulás lehetőségét is.
  7. Újabb változás a szakgimnáziumokban.
  8. Elfogták az egyetem volt adjunktusát, miután fegyvert tisztított az egyetem egyik épületében.
  9. Megtartotta előadását a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban Áder János. Az előadás a klímapolitikáról szólt, és ehhez kapcsolódóan is elég kemény kérdéseket kapott az államfő. Ezután a CEU-ügy is előkerült. A diákok kérdését az elmúlt hetekben megismert kormányzati panelek ismétlésével tudta le az államfő.
  10. Uniós biztosokkal tárgyalt Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora hétfő délután Brüsszelben.