Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Jó ideig vissza nem térő alkalomról van szó.
  2. Ha egyetemisták vagytok és albérletben laktok, esetleg megihletett ez az életforma, akkor ez a fotópályázat nektek szól. Pályázzatok a fotóitokkal és nyerjetek.
  3. A hátrányos helyzetű, különös tekintettel a roma tanulók továbbtanulási esélyeinek növelése érdekében idén is ösztöndíj- és önköltség-támogatási program indult Út a felsőoktatásba néven.
  4. Ti hogy álltok az angollal? Közeli tervben van egy nyelvvizsga vagy éppen felfrissíteni szeretnétek a már egyszer meglévő tudásotokat? Segítünk ebben.
  5. Kezdeményezni fogják a teljes tankönyvellátás ingyenessé tételét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára.
  6. Szeptemberben indulnak a Diplomamentő II program ingyenes nyelvtanfolyamai. De mikor lehet jelentkezni? Olvasói kérdésre válaszolunk.
  7. Kötelező helyett ajánlott irodalomnak nevezik, nyári szünet helyett egész évre kiadják az olvasmányokat a békéscsabai tanárok. Egyikük szerint modern csapatjátékokkal sokkal érdekesebbé lehet tenni az olvasást.
  8. A Független Diákparlament több okból is kifogásolja a döntést.
  9. Konduktív pedagógiai módszerekkel dolgozó magyar iskola kezdte meg működését a Washington közelében lévő Falls Churchben.
  10. A CEU elítéli a Társadalmi nemek tanulmánya programok elleni szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyó támadásokat.