Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. A kormányzat iskolabuszprogramot indít, a mintaprojekt a II. kerületben kezdődik el 2019-ben - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kerületben tartott keddi sajtótájékoztatón.
  2. Érdemes-e tagozatos vagy két tanítási nyelvű középiskolát választani? Mennyibe kerül egy tanév egy magángimnáziumban? Tényleg többszörös a túljelentkezés a nyolcosztályos gimnáziumokban? Gyakori kérdések a középiskola-típusokról. 1. rész: hat- és nyolcosztályos gimnáziumok.
  3. Mások a karácsonyra és a szilveszterre, ti viszont az első vizsgákra készültök? Utánajártunk, milyen a budapesti könyvtárak ünnepi nyitvatartása, hol tanulhattok a két ünnep között.
  4. Hány pontot ér a felvételin a felsőoktatási szakképzésen szerzett végzettség? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
  5. Jövőre jelentkeztek egyetemre vagy főiskolára, ezért már most szeretnétek tisztában lenni a legfontosabb felsőoktatási fogalmakkal? Most megmutatjuk, mit jelent a képzések leírásában az A, a K, az N vagy éppen az O betű.
  6. Bosznia-Hercegovinában utakat zárt el a hó, a havazás miatt a nehezen megközelíthető részeken ideiglenesen bezárták az iskolákat.
  7. Együttműködési megállapodást kötött hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). Palkovics László szerint így a két szervezet kapcsolatát a jövőben nem a tüntetések, hanem az együttműködés jellemzi majd.
  8. Szívesen mennétek moziba két vizsga között vagy még az első vizsga előtt? Mutatjuk, melyek voltak a legnézettebb filmek az elmúlt napokban.
  9. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara vezeti a pedagógusképzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen szintén az ELTE áll, a Természettudományi Karával. Újságárusoknál a HVG Diploma 2019 kiadvány.
  10. Tudjátok például, hogy mire használják az oroszok a szamovárt? Lássuk, hány kérdésre tudtok válaszolni. Teszteljétek magatokat ezzel a műveltségi kvízzel.