Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. A szokásos heti filmajánlóval jelentkezünk - akik ezen a héten sok ZH-t írnak, ezért aludni sincs idejük, nemhogy filmeket nézni, most ne figyeljenek. Mindenki más igen: ezeket a filmeket nézték a legtöbben az elmúlt napokban.
  2. Negyvenhárom gyermeket és egy felnőttet kórházba vittek szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a hajdú-bihari Komádiból, egy általános iskolából - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az MTI-t.
  3. Már csak öt napig, december 15-ig lehet diákhitelt igényelni az idén - közölte a Diákhitel Központ.
  4. Nyilvánosságra hozta a 2018-as emelt szintű történelemérettségi szóbeli témaköreit az Oktatási Hivatal.
  5. Palkovics László oktatási államtitkár egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor emlékeztette a felsőoktatási oktatókat arra, mennyivel emelkedett a bérük.
  6. Február közepéig jelentkezhettek a 2018-as érettségire, addig kell dönteni arról is, vállaljátok-e az emelt szintű érettségit. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.
  7. A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk, amely iránt erős a közbizalom - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor hétfőn Budapesten.
  8. Nemcsak az iskolából, a faluból is többen el akarják távolítani azt a pedagógust, aki kirobbantotta a hetesi gyermekbántalmazási ügyet. A tanárnő nem nézte tétlenül, ahogy egyik kollégája osztálynaplóval ütötte a gyerekek fejét, rúddal verte a hátukat.
  9. Világszerte az internethasználók harmada 18 évesnél fiatalabb - derült ki az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) hétfőn közzétett jelentéséből, amely arra is kitért: a zaklatás ma már nem csak az iskolákra korlátozódik.
  10. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) csatlakozik a Minority SafePack aláírásgyűjtéséhez, a polgári kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió jogi lépéseket tegyen a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó emberek védelmének javítása, valamint az unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése érdekében.