Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Egy újabb alkalmazást ajánlunk, most a gazdasági képzésen tanulóknak. Ha érdekel a számvitel, ezzel az alkalmazással ingyenesen bővítheted a tudásodat.
  2. Egy brit iskolában megtiltották a diákoknak, hogy beszélgessenek a folyosón a szünetekben.
  3. Kezdődik az őszi érettségi második hete: szerdán többek között németből, csütörtökön informatikából, pénteken pedig olaszból és biológiából írásbeliznek az érettségizők.
  4. Fontos információk a keresztféléves képzésekről: mennyit kell fizetni, ha több helyet szeretnétek megjelölni? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
  5. Emlékeztek még a kötelező olvasmányokra? Lássuk, mennyire ismeritek fel a kevésbé meghatározó részekről őket. Melyik regényből van egy-egy idézett rész?
  6. Nap mint nap járjátok az utcákat, de vajon tudjátok, hogy kiről is nevezték el őket? Lássuk, kiket ismertek!
  7. Ha vezetni tanultok, ez az alkalmazás a segítségetekre lehet a felkészülésben. Ingyenesen használható, bármikor elő tudjátok venni, hiszen nem kell hozzá más, csak egy okostelefon.
  8. A társadalmi reprodukció alapvetően jellemzi a tanulást, továbbtanulást. Ugyanolyan szintű képzettséget szereznek a diákok, mint korábban szüleik. Viszont vannak, akik nemhogy kitörni nem tudnak, de se nem tanulnak, se nem dolgoznak. Ők a NEET-fiatalok, akikről olvashattok a Margón kívül - magyar ifjúságkutatás 2016 című tanulmánykötetben is.
  9. Hány képzésre lehet jelentkezni az idei keresztféléves felvételin? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
  10. Egy Kamaszhíd nevű különleges könyvtár nyílt Gödöllői Városi Könyvtárban, ahol nem csak olvasni tudnak a diákok.