Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Különleges tantárgyat vehetnek fel az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának hallgatói.
  2. Felsőoktatási szakképzésre jelentkeztetek a 2019-es felvételin? Mutatjuk, hogyan számolhattok a pontokkal.
  3. Megkezdené az egyeztetést a még elégséges szolgáltatásról a tankerületekkel, a szakképzési centrumokkal és a többi munkáltatóval a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), amely január közepén alakított sztrájkbizottságot. A szakszervezet elnöke az Eduline-nak azt mondta: akkor lenne „látható” a sztrájk, ha azok az iskolák, ahol a dolgozók nagy többsége vállalja a munkabeszüntetést, nem fogadna diákokat.
  4. Emlékeztek még a periódusos rendszerre? A következő kvízben tesztelhetitek a tudásotokat.
  5. Székely tájszavak közül válogattunk. Tudjátok, hogy melyik mit jelent? Teszteljétek magatokat.
  6. A szülők feladata, hogy biztonsági tanácsokkal lássák el a gyerekeket, így csökkenteni tudják az esetleges támadások, rablások, bántalmazások kockázatát – véli az önvédelmi szakértő.
  7. Milyen szabályokat kell betartaniuk azoknak a felvételizőknek, akik szeptembertől állami ösztöndíjasként szeretnének egyetemen, főiskolán tanulni?
  8. Milyen feltételeket kell teljesíteni, ha szeretnétek megkapni az ötven többletpontot az emelt szintű érettségiért?
  9. Elkezdte annak felmérését a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy a tagjaik részt vennének-e egy munkabeszüntetésben.
  10. Elégedetlenek az állami tankönyvek minőségével, ezért videóban tiltakozik a Szülői Hang nevű szervezet – arra próbálják felhívni a többi szülők figyelmét, hogy a következő tanévtől a magánkiadók kiadványainak jelentős része lekerül a tankönyvjegyzékről.