Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Láttátok már ezeket a történelmi személyeket a tankönyvekben vagy festményeken? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.
  2. Ha idén fejezitek be a középiskolát, hamarosan azon is el kell gondolkozni, hogy kikhez mentek szerenádozni és milyen dalokat fogtok énekelni. Itt van pár ötlet, ha teljesen tanácstalanok vagyok.
  3. Mit csináltok a vizsga előtti este? Éjszakába nyúlóan tanultok vagy félrerakjátok a tananyagot? Elmondjuk, hogy mit csináljatok (és mit ne csináljatok).
  4. A norvég kormány azt kéri a frissen érettségizettektől, hogy ne szexeljenek körforgalmakban.
  5. Mesterszakra jelentkeztetek? Akkor nem árt tisztában lenni a megjelölt szak pontos felvételi követelményeivel. Az alábbi táblázat képzési területenként csoportosítva tartalmazza a mesterszakokhoz szükséges bemeneti feltételeket.
  6. Ha úgy érzitek, hogy szükségetek van még némi gyakorlásra az érettségi előtt, akkor kövessétek matekérettségi-felkészítő sorozatunkat: a Studium Generale és az Eduline segítségével újabb témakört ismételhettek át. 12. rész: sorozatok.
  7. A heti öt testnevelésóra pozitív hatással van a diákok fittségére - mondta Szilágyi Andrea, a Magyar Diáksportszövetség kommunikációs és marketingvezetője a Magyar Időknek.
  8. Országos felsőoktatási adománygyűjtés keretében a felsőoktatási intézmények 80 gyűjtőpontján 7,5 tonnányi tartós élelmiszert – konzerv, tészta, liszt, cukor, olaj – gyűjtöttek a hátrányos helyzetű családoknak a hallgatók.
  9. Melyek a legnépszerűbb orvosi, egészségtudományi képzések a 2018-as felvételin? Hányan szeretnének bejutni általános orvosi, ápolás és betegellátás vagy fogorvos képzésre? Utánajártunk.
  10. Egyre több gyerek tölti táborozással a szünidőt, az idén rekordot dönthet számuk - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.