Oktatási hírek

Eduline.hu RSS
  1. Elindult a keresztféléves felvételi, de milyenek a pontszámítási szabályok? Milyen előírások vonatkoznak azokra, akik a kétszintű érettségi bevezetése előtt végeztek a középiskolában?
  2. Milyen filmekre érdemes mozijegyet venni a következő napokban, hetekben? Mutatjuk, melyek voltak a legnézettebb filmek az amerikai mozikban hétvégén.
  3. A kormány meg akarja akadályozni, hogy az Európai Bíróság döntsön a lex CEU-ról - írja a hvg.hu.
  4. Akár hat szakra is jelentkezhetnek a keresztféléves felvételizők, a jelentkezési határidő november 15.
  5. Időjárási riasztásokat adtak ki az írországi és a brit meteorológiai szolgálatok az Ophelia hurrikán hétfő délutánra várt érkezése előtt. A hurrikán a szakértők szerint viharrá szelídül, mire a Brit-szigetek fölé ér, de így is orkánerejű szélre és özönvízszerű esőzésekre kell számítani az érintett térségekben.
  6. Szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
  7. Egy online aukciós oldal 85 ezer dollárért (22 millió forintért) kínálta fel eladásra John F. Kennedy Jr., az 1963-ban meggyilkolt Kennedy amerikai elnök fia egyetemi dokumentumait, amelyeket a Brown Egyetem szerint elloptak.
  8. Kivették egy Mississippi államban lévő iskolakörzet tantervéből Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót! című regényét.
  9. Hétfőn a magyarvizsgával folytatódik a 2017-es őszi érettségi szezon, amely egészen november végéig tart.
  10. Vasárnaptól lehet jelentkezni a jövő februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy melyik egyetem vagy főiskola milyen képzésén szeretnének továbbtanulni - közölte az Oktatási Hivatal (OH).